Massagepraktijk Oosterzee – Fryske Marren – Lemsterland

Massage overzicht

Massage overzicht

Je kunt bij Massagepraktijk Oosterzee terecht voor de onderstaande massages. Het is ook mogelijk om op een ‘body cushion’ gemasseerd te worden, dit kussen is ideaal voor zwangere vrouwen maar ontspant de spieren ook optimaal dus maakt een massage effectiever. Graag bij het plannen van de afspraak aangeven dat je op dit kussen gemasseerd wilt worden.

Ontspanningsmassage

Even lekker ontspannen en alle zorgen achter je laten? Droom lekker weg tijdens een ontspannen massage!

Sportmassage

De spieren worden doormiddel van strijkingen en knedingen weer soepel gemaakt, de doorbloeding verbeterd en de afvalstoffen worden afgedreven. Een sportmassage na een grote inspanning helpt het lichaam sneller te herstellen. Voor de inspanning werkt het om blessures te voorkomen. Deze massagevorm is niet alleen voor sporters, het kan mensen met bijvoorbeeld rugklachten ook goed helpen.
 

Bamboe massage

Komt oorspronkelijk uit China en zorgt voor een totale ontspanning. Door het gebruik van bijzondere technieken is de massage een unieke wellness beleving.
Wat is een bamboemassage?
Bij deze massage uit Azië staan de vijf elementen centraal: hout, vuur, aarde, water en metaal. De Chinezen hebben eeuwen geleden al verbanden ontdekt tussen deze elementen en massage met bamboe. De bamboe stokken vormen een verlengstuk van de handen en daardoor kan er een bepaalde druk worden uitgeoefend. Door deze technieken heeft de massage een dieper effect en kunnen spierstijfheden en knopen worden verminderd.
 

Ayurvedische massage Friesland

Ayurveda  (‘kennis van het leven’) is afkomstig uit India en behoort tot het oudste geneeskundig en (holistisch) gezondheidssysteem ter wereld en is zo een 5000 jaar oud. Ayurveda richt zich op de gezondheid en balans van lichaam en geest. Een Ayurvedische massage is hier een belangrijk onderdeel van naast voeding, kruiden, yoga, meditatie en leefstijl.
Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is, de weefsels normaal functioneren.
De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.
Een ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme olie. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage. Door vloeiende, ritmische strijkingen en knedingen wordt de energie van het lichaam en geest in balans gebracht. Spieren en gewrichten ontspannen zich, vermoeidheid en slapeloosheid worden verminderd. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het lichaam. De grepen zijn zowel stevig als zacht.
 
Positieve effecten:
 
• Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• draagt bij aan lichaamsbewustwording
•  verlichting van spierspanning
• Verzorging van pijnlijke gewrichten
• helpt bij rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn
• verwijdert afvalstoffen
• bevordering van het zelfherstellend vermogen van het lichaam
 
De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, oud en jong.
 

Anti-hoofdpijn massage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn.
Anti-hoofdpijnmassage zorgt voor directe ontspanning en verlichting bij hoofdpijn.
 
Anti-hoofdpijnmassage wat houdt dat in?
Het doel van de anti-hoofdpijnmassage is verminderen of wegnemen van hoofdpijn klachten. De spieren van de schouders, nek, hoofd, schedelrand en gezicht worden  gemasseerd en los gemaakt. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van je klachten.
 
Wie heeft er baat bij?
Anti-hoofdpijnmassage werkt verlichtend voor mensen met:
  • Migraine
  • Spanningshoofdpijn
  • Clusterhoofdpijn
  • Chronische hoofdpijn
Wanneer kun je beter niet een anti-hoofdpijn massage nemen?
Tijdens een migraine aanval. De massage wordt bij migraine wel preventief toegepast Recent trauma zoals bijvoorbeeld een klap of stoot tegen het hoofd, hoofdpijn door een levensbedreigende ziekte, of een recent nektrauma, zoals een whiplash als gevolg van een auto ongeluk. Raadpleeg bij aanhoudende hoofdpijn altijd eerst een arts!
 
Effecten anti-hoofdpijn massage?
Door deze behandeling met regelmaat te ondergaan en de spieren los te maken, kunnen de klachten verminderen en in sommige gevallen zelfs verdwijnen.

Tarieven

Ontspanningsmassage 1 uur

Sportmassage 1 uur

Anti-hoofdpijnmassage +/- 35 min.

Ayurvedische Massage 90 min.

Bamboemassage 1 uur

 

€ 55,-

€ 55,-

€ 45,-

€ 70,-

€ 60,-